perjantai 10. helmikuuta 2017

Onko hallussasi aarre?

Viidan nimmarilla varustetusta Betonimylläristä varmaan saisi omansa pois: hankintahinta 1990-luvulla 5 markkaa!
Viidan nimmarilla varustetusta Betonimylläristä varmaan saisi omansa pois: hankintahinta 1990-luvulla 5 markkaa!
Viime kesänä Yle julkaisi jutun arvokkaiden kirjojen tunnistamisesta. Jutussa kehotettiin mm. viemään kirjat antikvariaattiin arvioitavaksi ja pyytämään arvio useammastakin liikkeestä. Hyvä neuvo ja sitä voi helposti soveltaa Vanhan Kirjan Talvessa: onhan paikalla melkoinen määrä antikvaristeja.
 

Jos epäilet, että kauppias saattaa ajatella arviossaan omaa etuaan, kannattaa käydä myös Vanhan Kirjan Talven info-pisteessä Jouko Ylösen luona. Hän nimittäin arvioi perjantaina ja lauantaina ilmaiseksi ja kokeneen asiantuntijan luotettavuudella antikvaarisia kohteita. Vaikka antikvariaattityöstä voisikin jäädä eläkkeelle, bibliofiliasta ei kai koskaan.

Kirjoja ei tietenkään kannata katsella vain dollarin kuvat silmissä. Ensinnäkin: hinta tietysti viime kädessä riippuu siitä, paljonko mahdollinen ostaja on valmis siitä maksamaan, eli aiemmat myyntihinnat ovat vain suuntaa-antavia. Toiseksi: on kirjojen ja kirjallisuuden suurta vähättelyä ajatella vain kirjan myynnistä saatavaa rahaa. Kirjan hinta on eri asia kuin kirjan arvo, sitä ei pidä unohtaa.


Vanhan Kirjan Talvi onkin hieno tilaisuus hankkia omaan kirjahyllyyn arvokkaita kirjoja, joko edullisesti tai vaikka suuremmalla sijoituksella. Runsaista antimista notkuvien myyntipöytien lisäksi herkkupaloja on tarjolla myös kirja- ja sarjakuvahuutokaupassa.

Olitpa siis aloitteleva tai jo pitkän linjan bibliofiili, tervetuloa Vanhan Kirjan Talveen, arvokkaan kirjallisuuden äärelle!

Ps. Myös rahoja ja postimerkkejä voi tapahtumassamme arvioituttaa: Keski-Suomen Filatelistiseura ja Keski-Suomen Numismaatikot ry. arvioivat maksutta filateelisia ja numismaattisia kohteita Kerhohuone 1:ssä. Muista myös lauantain raha- ja postimerkkihuutokauppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti